Parhaat ja lukemisen arvoiset taideblogit

Taideblogi on parhaimmillaan tietopankki, inspiraationlähde ja samanmielisten kokoontumispaikka. Tutustu lukemisen arvoisiin taideblogeihin täällä! Lue lisää parhaat ja lukemisen arvoiset taideblogit tältää.

Lukemisen arvoiset taideblogit

Blogia voi pitää mistä aiheesta tahansa, ja parhaimmillaan se kerää lukijoikseen samanmielisiä ihmisiä, jotka saavat blogista paitsi iloa myös apua ja hyötyä. Blogi saattaa olla yksittäisen ihmisen päiväkirja tai mahdollisuus taiteilijalle tuoda töitään esiin. Parhaimmillaan blogit muodostavat aivan uuden median, joka vaikuttaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja nostaa asioita valokeilaan.

Taiteilijan työ on usein yksinäistä, ja siksi on hyödyllistä lukea toisten taiteilijoiden blogeja ja saada vinkkejä taiteen ja arjen yhdistämisestä tai mitä tehdä, kun kirjoituslukko iskee. Taidenäyttelyitä voi etsiä ajankohtaisia huutokauppoja ja näyttelyitä käsittelevistä blogeista. Taiteen edistämiskeskus Taike pitää blogia 100-vuotisen Suomen kunniaksi. Siinä julkaistaan 100 puheenvuoroa aiheesta: Olisiko Suomea ilman taidetta?

Kuvataideblogit

Oli kyseessä taiteilija tai sellaiseksi haluava, ei hänen matkansa taiteen maailmassa kulje tyhjiössä, vaan siihen tarvitaan ymmärrystä ja tietoa muista taiteen osa-alueista kuin vain omasta taiteen tekemisestä. Hurmioitunut-blogia pitää taidehistorioitsija, joka kertoo omista elämyksistään taidenäyttelyissä ja gallerioissa. Keltainen keinutuoli on blogi kuvataiteilijan ammatin ja suurperheen yhdistämisestä sekä kirjoittajan omasta taiteen tekemisen prosessista.

Parhaat ja lukemisen arvoiset taideblogit

Nykymaailmassa pitää ajatella kansainvälisesti; myös ulkomaiset blogit tarjoavat inspiraatiota ja tietoa. Jackson’s Art -blogissa esitellään uusimpia kuvataiteessa käytettäviä materiaaleja ja tekniikoita, pohditaan kuvataiteen viimeisimpiä trendejä ja haastatellaan kuvataiteilijoita. StreetArtNews keskittyy katutaiteeseen ja seinämaalauksiin pohtien niiden syvempää merkitystä. Blogista voi lukea juttuja taidenäyttelyistä ja taiteilijoiden haastatteluja, ja se on kuvitettu upeasti valokuvilla katutaiteesta.

Valokuvaukseen liittyvät blogit

Korkeatasoisten puhelinkameroiden ansioista kynnys valokuvaamiseen on madaltunut ja kuvia on helppo napata missä tahansa. Jos haluaa kuvistaan korkeatasoisia, täytyy perehtyä kuvaamiseen ja sen tekniikkaan tarkemmin. Suvililja.net-blogissa pääsee tutustumaan nuoren valokuvaajan tiehen harrastajasta yrittäjäksi. Kuvia ja juttuja luonnosta tarjoaa Tillariinan fotobox. My pics sisältää paitsi valokuvia myös pohdintoja elämästä.

Maailmankuulun ammattilaisvalokuvaaja Joe McNallyn upeita valokuvia pääsee ihastelemaan hänen henkilökohtaisessa blogissaan. Postauksissaan valokuvaaja kertoo, miten on ottanut kuvat ja mitä halusi niissä ilmaista. The Sartorialist on paras blogi katumuotiin liittyen. Skip Cohen University on valokuvauksen kummisedäksi kutsutun Skip Cohenin sivusto, jonka blogissa pääsee nauttimaan maailmanluokan valokuvaajien kuvista ja artikkeleista.

Kirjoittamiseen liittyvät blogit

Kirjoittaminen ja lukeminen liittyvät erottamattomasti yhteen. Ei voi tulla hyväksi kirjoittajaksi, ellei lue itse. Kirsin Book Club on blogi lukupiiristä ja heidän lukemistaan kirjoista. Blogissa esitellään kirjoja sekä arvostellaan teatteriesityksiä. Kirjallisuusblogi taas on 12-vuotiaan kirjailijaksi haluavan pojan blogi, jossa hän julkaisee tekstejään, esittelee kirjoja ja antaa kirjallisuushaasteita. Blogi tarjoaa elämyksiä kaiken ikäisille.

Viestintätyöläisen arkeen voi tutustua suomenkielisessä Mediakka-blogissa. Englanninkielistä Bustle Books -blogia päivitetään viisitoistakin kertaa päivässä eri kirjoittajien voimin, ja aiheet käsittelevät kirjoja lukuisista näkökulmista. The Creative Penn taas on Joanna Pennin blogi, jossa hän antaa käytännön vinkkejä esimerkiksi taustatutkimuksen tekemiseen. Penn on bestseller-kirjailija, joka kirjoittaa trillereitä ja esseitä kirjoittamisesta. Blogissa on myös vierailevia kirjoittajia.

Musiikki-blogit

Rosvot.fi-blogi kerää 18 eri musiikkiblogia yhdelle sivustolle. Siellä voi tutustua erityyppisten bloggareiden, jotka ovat joko musiikin harrastajia tai ammattilaisia, postauksiin. Etusivulle päivittyvät aina uusimmat postaukset. Rosvot.fi:n ulkopuolisista blogeista mielenkiintoisia ovat We Never Stood a Chance, joka keskityy indie-yhteyeisiin, ja One Chord, joka on omistautunut suomalaiselle pop-musiikille. Useimmista blogeista löytyy musiikkiblogeille sopivaan tapaan soittolistoja.

Teatteriblogit

Teatterin kummitus on blogi, jossa lähestytään teatteria monesta eri näkökulmasta. Blogista löytyy analyyseja, artikkeleita, arvosteluja, esittelyjä ja uutisia. Musikaaleja rakastavan kannattaa katsastaa Being Alive, jossa paitsi rakastetaan musikaaleja myös tutustutaan musikaalitarjontaan Suomessa, Broadwayllä ja West Endissä. TINFO eli Teatterin tiedotuskeskus on kerännyt luettelon teatteriaiheisista blogeista, ja niiden aiheet liikkuvat sekä tekniikassa että taiteellisessa puolessa.

Taide bisneksenä

Jokainen taiteilija on oman, kansainvälisen multimediayrityksensä pääjohtaja. Tämä on ajatusmalli, johon nykypäivän taiteilija tai taiteilijaksi haluava törmää. Taiteilija on yrittäjä ja voi laajentaa ydinosaamistaan halutessaan muillekin aloille. Näyttelijä Niina Nurminen tarjoaa kokemuksellisia valmennuskursseja yrityksille. Hänen blogistaan voi lukea kokemuksista yhdistää taide ja bisnes. Taideblogi Helsinki kertoo huutokaupoista ja myyntinäyttelyistä ja käsittelee ajankohtaisia uutisaiheita taidemaailmasta.

Taidekriitikkojen blogit

Taiteeseen kuuluu myös kritiikki. Taidekriitikot ovat osa taidekenttää, mutta taiteilija voi myös kritisoida teoksillaan yhteiskunnallisia rakenteita. Tarkkailevan näkökulman aiheeseen tuo Taidetarkkailija-blogi, mutta journalisti ja taidekriitikko Otso Kantokorven blogi Alaston kriitikko tarjoilee terävämpää taidekentän kritiikkiä. We make money not art -blogissa taas pääsee tutustumaan eri taidelajien taideteoksiin, jotka kommentoivat yhteiskunnallisia epäkohtia ja pohtivat ratkaisuja niihin.

Lue lisää kuvataide Suomessa!